Kärleksört 3

Spelas i Boalts bygdegård

Lördag 13 november kl 18.00
Söndag 14 november kl 15.00

Lördag 20 november kl 18.00
Söndag 21 november kl 15.00

Boka biljett på tel: 073-324 80 89

Biljettpris Vuxen 200:- 13-18 år 100:-
Under 13 år fri entré

Kuppmakarna är på gång igen!

Den gångna sommaren hade Kuppmakarna inte någon föreställning, utan vi samarbetade med Teater Immeln, i föreställningen ”Ett hjärta av sten”, som vi även kommer att spela i maj 2021, vid Immelns bygdegård.
Vi är i full gång med repetitionerna och föreställningen har titeln ”Kärleksört 3” och är en uppföljare på ”Kärleksört 1 och 2. Ni som sett våra tidigare föreställningar kommer åter att möta Hanna, Ture, handlaren och hans syster Olivia och prästen. Ni kommer också att möta en gammal kuppmakarbekanting, Cecilia Nilsson, som spelar den till Boalt nyinflyttade barnmorskan. Utöver dessa kommer ni även att möta en ”Boaltsbo” på scenen. Han heter Anders Persson och spelar rollen som telefonaren. Han som installerade telefoner i Boalt, när det blev aktuellt på 1920-talet. Märkligt nog så är han idag ägare till huset i Boalt, där telefonstationen en gång låg.
Nu är vi tre gamla kolleger från f.d. Naturbruksgymnasiet i Osby på scenen. Jag, Lars-Åke Ljungdahl som också är författare till komedierna, Tommy Bengtsson som spelar handlaren och nu Anders Persson, telefonaren från Glimåkra.
Troligen får vi bara ta in 50 personer på våra föreställningar, så det gäller att boka biljetter på det telefonnummer som kommer i slutet av artikeln. Det är vår sufflös, Marianne Johansson, som sitter och väntar på att du skall ringa och boka.
Vi är bara sju på scenen, så även ensemblen är ”Corona-anpassad”. Det betyder inte att övriga ”Kuppmakare” är sysslolösa. De repeterar för fullt för den insomnade teaterföreningen Spektrum, som firar jubileum och till våren skall spela föreställningen ”Kuta och kör”, på Pulsen.
I Boalt kommer ni att få uppleva kärlek, svartsjuka, lysningar, smågrisfödsel, äggleverans, resning av telefonstolpar och mycket annat. Hade föreställningen varit längre hade det även blivit bröllop. Men det kommer kanske i nästa ”Kärleksört”.
Nu skall ni ringa till Marianne och boka biljetter, 073-324 80 89.

Lars-Åke Ljungdahl