Teaterföreningen Kuppmakarna

Stormvarning 2009

Skicka sidan Skriv ut PDF

1Kuppmakarnas Stormvarning
Efter uppsättningarna Loshultskuppen 2002 och 2004 samt Förrädarland 2007 var det kuppmakarstyrelsens absoluta ambition att gå vidare med ytterligare satsningar med samma inriktning som Loshultskuppen 2002 och 2004.

Med detta som bakgrund satsade Kuppmakarna 2009 på en uppsättning av Stormvarning utifrån Harald Johanssons roman Snapphanarna, med Agnetha Larsson som manusförfattare och regissör. Stormvarning hade nypremiär  i midsommartid 2009.

Stormvarning är en berättelse om gränsfolket som förrådde kriget, för fredens skull.

Harald Johnssons Stormvarning
Stormvarning bygger på Harald Johanssons roman "Snapphanarna" och i romanen skildras, förutom krigen mellan danskar och svenskar, även snapphanarnas framfart och del i gränsfejderna. Harald Johansson var själv en snapphanebygdens son, född och uppvuxen i Broby i Östra Göinge kommun. "Snapphanarna" har en gång tidigare dramatiserats under namnet Stormvarning, då i hembygdsparken i Broby, med Agnetha Larsson som manusförfattare och regissör. Teaterföreningen Kuppmakarna gav Agnetha Larsson uppdrag att bearbeta tidigare manus samt att också regissera en ny uppsättning av Stormvarning med nypremiär på uteteaterscenen i Loshult i veckan efter midsommar 2009. Stormvarning uppfördes med 8 föreställningar på utescenen i Loshult och med 2 föreställningar i hembygdsparken i Broby.

 

Besökare Online

Vi har 11 besökare online